Thursday, December 1, 2011

AWAK, MCM MANA SAYA NK FAHAM AWAK ?


SALAM, HARINI AKU SEARCH2 KT TENET TAK TAHU NAK BUAT APE TETIBE TERFIKIR....KENAPA KITA SELALU NAK BERTENGKAR DENGAN PASANGAN KITA?KENAPA PASANGAN KITA CAKAP KITA XFAHAM DIA..KENAPA KITA "BODOH" SANGAT TAK FAHAM2 APE KEHENDAK DIA? THEN AKU TERJUMPA 10 PERKARA INI : WAHAI KAUM LELAKI, KETAHUILAH BAHAWA KAUM WANITA ITU.........

1 TIDAK BERMAKSUD SUKA MERAJUK, TETAPI HANYA INGIN BERMANJA DAN MENDAPATKAN PERHATIAN.

2 TIDAK BERMAKSUD CEREWET, TETAPI INGIN LELAKI MENGIKUT KATA2NYA SEKALI SEKALA.

3 IBARAT SEHALAI SUTERA YANG CANTIK,MULUS,LEMBUT DAN MUDAH KOYAK. WALAUPUN MEMAAFKAN TETAPI KESALAHAN ITU TIDAK DILUPAKAN DAN DISIMPAN UNTUK DIJADIKAN PENGAJARAN.

4 IKHLASNYA TIDAK PERLU DIRAGUI.

5 SANGGUP BERKORBAN UNTUK ORANG YANG AMAT DISAYANGI KERANA WANITA AMAT TABAH.

6 SENTIASA MEMERHATIKAN KEADAAN SEKELILING KERANA MEREKA PRIHATIN.

7 WALAUPUN PANDAI BERDIKARI TETAPI WANITA TETAP WANITA. NALURINYA YANG SUKA BERMANJA BUKAN HANYA KEPADA INSAN YANG BERNAMA LELAKI, JUGA SESAMA KAUM.

8 SANGGUP MENOLAK EGONYA BILA BERSEMUKA DENGAN KEKASIH YANG DICINTAINYA.

9 CINTA PERTAMA MERUPAKAN CINTA PALING DALAM DAN TULUS

10 SEKS BUKANLAH SEGALA2NYA KERANA TELAH DICIPTAKAN DENGAN 9 NAFSU. PERANAN LELAKI ADALAH SEBAGAI PELINDUNG KEPADA KAUM WANITA, MEREKA DICIPTAKAN DARI TULANG RUSUK KIRI UNTUK DIPELUK DAN DIMANJA. MAKA LELAKI HARUSLAH MEMAHAMI HATI DAN PERASAAN WANITA. BERLEMBUT DAN BERKASIHLAH DENGAN WANITA KERANA HANYA CARA ITU YANG MAMPU MENGEKALKAN PERHUBUNGAN. KADANG KALA ADA SESETENGAH KAUM LELAKI YANG TIDAK DAPAT MEMAHAMI KAUM WANITA, JADI PANDAI2LAH MASING2 SELESAIKANNYA..... SEKIAN  ;)